Narrow House

Narrow House

The narrow deep plan of this tall terraced late 19th century building was ill-suited for its previous use as offices. We therefore recommended a change of use to our developer client, and Planning Permission was granted, contrary to local policy, for the creation of a luxurious 4-bedroom town house.

Subtle changes to the section of the building have created external spaces and allowed natural light to penetrate deep into the plan. A soaring 6m double-height kitchen/dining space opens onto a small new ground floor courtyard, whilst at the top an additional split-level studio floor has been added with terraces front and rear. Redundant storage spaces have been given new life as a state-of-the-art cinema and gym.

Fastidious detailing and a limited palette of high quality materials, together with a fire-engineered approach to layout (removing the necessity for lobbies), have helped to create a calm restful interior with good spatial flow between the 6 floors of accommodation.

Share
Narrow House
Narrow House
Narrow House
Narrow House
Narrow House
Narrow House

Related News

FORMstudio's Narrow House Commended in Sunday Times British Homes Awards

Our Narrow House project in Covent Garden was commended in the 2016 Sunday Times British Homes Awards. Details of the winning and commended schemes can be seen at http://britishhomesawards.co.uk/shortlist/gallery/small-scale/

Read more

Related Projects